Farmācijas muzejs un AS „Grindeks” Rīgas svētkos ielūdz uz pasākumu „Brīnumainā ķīmijas pasaule!”

10.08.2015

Nozare

Sestdien, 15. augustā, laika posmā no plkst. 13.00 – 16.00 Farmācijas muzejs sadarbībā ar AS „Grindeks” Rīgas svētku mazākos apmeklētājus aicina piedalīties informatīvi – izklaidējošā pasākumā „Brīnumainā ķīmijas pasaule!”, kura ietvaros ikvienam būs iespēja vērot aizraujošus Zinātkāres centra „Zili brīnumi” priekšnesumus, piedalīties izglītojošā spēlē par drošību, kas jāievēro, nonākot saskarsmē ar medikamentiem un sadzīves ķīmiju, kā arī iesaistīties rotaļā par veselīgu dzīvesveidu kopā ar profesoru Kolbiņu.

Pasākuma ietvaros ikvienam būs iespēja izbaudīt Zinātkāres centra „Zili brīnumi” priekšnesumus, kuru laikā ar vienkāršāko ķīmisko elementu un fizikas likumu palīdzību pārliecināsimies par ķīmijas pasaules burvību un noskaidrosim kā, apvienojot dažādus ķīmiskus elementus, top uguns, mākonis un, pateicoties temperatūras izmaiņām, vielas izmaina savu sākotnējo stāvokli.

Savukārt priekšnesumu starplaikos ikviens mazais muzeja apmeklētājs būs aicināts piedalīties rotaļā „Kas ir veselīgi un kas nē” kopā ar profesoru Kolbiņu, kā arī spēlēt izglītojošu spēli par drošības pasākumiem, kas jāievēro, nonākot saskarsmē ar medikamentiem un ikdienā sastopamajām ķīmiskajām vielām. Tāpat visas dienas garumā norisināsies zīmēšanas darbnīca.

Pasākums Farmācijas muzejā, R.Vāgnera ielā 13 norisināsies laika posmā no plkst. 13.00 – 16.00 taču zinātkāres centra „Zili brīnumi” priekšnesumi būs skatāmi plkst.: 13.30, 14.30 un plkst. 15.30.

Apmeklētājus sagaidīs aizraujošas aktivitātes un pārsteiguma balvas no AS „Grindeks”. Pasākums norisināsies, pateicoties AS „Grindeks” atbalstam.

Ieeja pasākumā bez maksas. Apmeklējot Farmācijas muzeja ekspozīcijas, ieejas maksa skolēniem 0.71 eiro cents, studentiem, pensionāriem – 1.14 eiro, bet pieaugušajiem – 2.13 eiro.