Ķīmijas skolotāji konferencē spriež par nozares nākotni Latvijā

30.10.2015

Nozare

Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija (LAĶĪFA) oktobra beigās un novembra sākumā piedāvā Rīgas, Zemgales, Latgales, Vidzemes un Kurzemes ķīmijas skolotājiem apmeklēt izglītojošas konferences par aktualitātēm nozarē, izglītībā un darba tirgū. 26. oktobrī AS “Grindeks”, 28. oktobrī AS “Valmieras stikla šķiedra”, 30.oktobrī AS “Olainfarm”, 3. novembrī Ventspils Augstskolas telpās, 5. novembrī Daugavpils Universitātes telpās.

Ķīmijas skolotāju konferences mērķis ir sniegt ieskatu ķīmijas nozarē, atbildot uz jautājumiem par tās galveno pienesumu Latvijai, kā arī dalīties informācijā, kas palīdzētu skolēnu vidū rosināt padziļinātāku interesi par ķīmiju un farmāciju. Konferences ietvaros tiek stāstīts par LAĶĪFA darbību un jaunumiem, kā arī skolotājiem tiek prezentēts asociācijas nesen izveidotais projekts – mājaslapa ķīmiķo.lv.

Prezentācijas:

Runājot par konferences aktualitāti, LAĶĪFA valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis atzīst: “Tuvākajā laikā Ķīmijas un farmācijas nozarē būs nepieciešami vairāki tūkstoši jaunu darbinieku, jo šajā jomā notiek strauja attīstība, un daļa tajā strādājošo pašlaik ir pirmspensijas vecumā. Pēc konferences apmeklējuma aicinām skolotājus dalīties savos iespaidos ar audzēkņiem, lai pastiprinātu jauniešu interesi par ķīmiju kā aizraujošu pasaules izzināšanas veidu, skolas mācību priekšmetu un nākotnes profesiju.”

A/S “Grindeks”, “Valmieras stikla šķiedra” un “Olainfarm” konferences ietvaros skolotājiem piedāvās doties ekskursijā, lai iepazīstinātu ar mūsdienīgām un atbilstoši labākajai praksei izveidotajām un aprīkotajām ražošanas un laboratoriju telpām. Tāpat uzņēmumi dalīsies pieredzē un pastāstīs par veiktajiem projektiem, kā arī piedāvātajām iespējām, kas palīdzētu motivēt jauniešus pastiprinātāk mācīties ķīmiju.

 

Latvijas ĶĪmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija dibināta 1995. gadā, kad, apvienojoties lielākajiem farmaceitisko produktu ražotājiem, tika izveidota Latvijas Zāļu ražotāju asociācija. Tā ir bezpeļņas organizācija, kas pārstāv uzņēmēju intereses valdībā, Saeimā, izpildinstitūcijās, un tās galvenie darbĪbas virzieni ir piedalīšanās nozares likumdošanas aktu izstrādē un pilnveidošanā, konsultāciju sniegšana par likumdošanas ieviešanas jautājumiem, kā arī nozarei labvēlĪgās uzņēmējdarbĪbas vides attīstības veicināšana.

Papildu informācija:
Gabriela Tropa
LAĶĪFA komunikācijas konsultante
Mob.: 20201654